İL BAŞKANI ATANMIŞ AMA HABERİMİZ YOK!

İL BAŞKANI ATANMIŞ AMA HABERİMİZ YOK!

CHP Çanakkale İl Başkanlığı’na yapılan Sabiha Güler Koçer atamasının ardından yaşanan bazı gelişmeler ortalığın karışmasına neden oldu.

CHP Çanakkale İl Başkanlığı’na yapılan Sabiha Güler Koçer atamasının ardından yaşanan bazı gelişmeler ortalığın karışmasına neden oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in yanı sıra çok sayıda partilinin tebrik ettiği Koçer’in atamasını yalanlayan CHP İl Başkanlığı, atama ile ilgili resmi yazının sosyal medyada yayınlanması ile Çanakkale’de alay konusu oldu.

CHP Çanakkale İl Başkanlığı’na parti genel merkezi tarafından Sabiha Güler Koçer atandı. Metin Ümit Ural’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesiyle boşalan CHP İl Başkanlığı görevine Sabiha Güler Koçer atandı. Koçer, CHP'nin Çanakkale’deki ilk kadın İl Başkanı olurken, atamanın ardından CHP’li Milletvekili Muharrem Erkek’in yanı sıra çok sayıda partili CHP İl Başkanı Sabiha Güler Koçer’i tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Erkek tebrik etmişti

İl Başkanı olarak atanan Güler Koçer için tebrik mesajı yayınlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek; “İl Başkanımız Metin Ümit Ural’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesiyle boşalan İl Başkanlığı görevine Merkez Yönetim Kurulumuzca İl Eğitim Sekreterimiz Sabiha Güler Koçer atanmıştır. CHP Çanakkale tarihinde bu görevi ilk kez bir kadın arkadaşımızın üstlenmesi ayrıca anlamlı ve önemlidir. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Geliyor gelmekte olan…” ifadelerini kullanmıştı.

CHP’den bilgilendirme

CHP İl Başkanlığı, parti genel merkezi tarafından il başkanlığı görevine Sabiha Güler Koçer’in atandığına ilişkin haberler üzerine yazılı açıklama yaptı. Söz konusu atamayla ilgili CHP Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığı’na ulaşan herhangi bir resmi yazının bulunmadığı bildirilen açıklamada; “16.01.2023 tarihinde akşam saatlerinde Çanakkale yerel basın kuruluşlarının internet sayfalarında ve kişisel sosyal medya hesaplarında CHP MYK'sı tarafından il başkanlığına bir atama yapıldığı yönünde haberler paylaşılmış olup halen bu haberlerinde paylaşılmaya devam edildiği görülmektedir. 17.01.2023 tarihi saat:13.00 itibariyle CHP Genel Merkezi tarafından İl başkanlığımıza ulaşan bu içerikte herhangi bir resmi yazı bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız” denildi.

CHP Çanakkale İl Başkanlığı alay konusu oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in yanı sıra çok sayıda partilinin tebrik ettiği Koçer’in atamasını yalanlayan CHP İl Başkanlığı, atama ile ilgili resmi yazının sosyal medyada yayınlanması ile Çanakkale’de alay konusu oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in açıklamasına rağmen, basına bilgilendirme yazısı geçtikten sonra gelen resmi tebligatla neye uğradığını şaşıran CHP İl Başkanlığı, hem partililer hem de vatandaşlar tarafından tiye alındı.

“Hangisine inanalım bilemedik”

Yaşanan bu gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan AK Parti İl Başkanı Naim Makas; “CHP Genel Merkezi Çanakkale'ye il başkanı atıyor, il başkanlığı açıklama yapıp "bizim haberimiz yok" diyor. Hangisine inanalım bilemedik. İl başkanlığı atamasını bile eline yüzüne bulaştıran CHP; Cumhurbaşkanını seçtirip bakan atayacak, karar alacak ve ülkeyi yönetecek öyle mi? Kamuoyunun takdirine...” dedi.

 



18.01.2023 12:15:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    8844,9%0,43
  • DOLAR

    32,25% 0,25
  • EURO

    35,11% 0,74
  • GRAM ALTIN

    2276,66% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3858,52% 0,61