İskenderoğlu: "Çakma Anketlerle İşimiz Yok.."

İskenderoğlu:

Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu, Esenler Mahallesi Seçim Ofisinin açılışında konuştu.

Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu, Esenler Mahallesi Seçim Ofisinin açılışında konuştu. İskenderoğlu, “Bu şehrin kronikleşmiş sorunlarını 20 yıldır görmezden gelenler, şimdi ‘Biz sorunları çözeceğiz’ diyorlar. Artık çok geç. Belediyecilik bizim işimiz. Belediyecilik AK Partinin, Cumhur ittifakının işi. Bu şehrin sorunlarını 3-6-9 aylık periyotlarda çözeceğiz. Herkes gücü kadar hizmet eder. Bizim bunu yapacak gücümüz de enerjimiz de var” dedi.

Esenler Mahallesi Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Merkez İlçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özel, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, Belediye Meclis üyesi adayları, Cumhur İttifakı teşkilatları ve Çanakkaleliler katıldı.

“Konuştuğumuz sorunlar bizleri üzüyor”
Seçim Ofisinin açılışında bir konuşma yapan Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Jülide İskenderoğlu, Çanakkale’nin 20 yıldır çözülemeyen sorunlarını kısa sürede çözeceklerinin sözünü verdi. İskenderoğlu, “Çanakkaleliler, önce şehrin temel sorunlarının giderilmesini istiyor. 2024 yılında, dünyanın en güzel şehrinde, hemşehrilerimiz, çöplerinin düzenli toplanmasını, kanalizasyon kokusunun giderilmesini, otopark sorunun çözülmesini istiyor. Bu durum, beni derinden üzüyor ve utandırıyor. O yüzden de projelerimizi önceliklendirdik. İlk 3 ay, 6 ay, 9 ay içerisinde yapacaklarımızı ortaya koyduk. Ben iddia ediyorum; Bu temel sorunlarımızın bir çoğunu ilk 3-6 ay içerisinde tamamını da 1 yıl içerisinde çözeceğiz. Çanakkale’nin çözülmeyecek sorunu yok. Ama bu sorunlarla dertlenecek bir yönetime ihtiyacı var. Biz, şimdi bunu seçeceğiz” dedi.

“20 yıldır neden çözmediniz?”
AK Parti Hükümetleri döneminde Çanakkale’ye bir çok hizmetin kazandırıldığını da hatırlatan İskenderoğlu, “Ayvacık, CHP belediyesi, doğalgazını biz çözdük. Gelibolu yine aynı… Çanakkale Belediyesi, hizmet binasını yapamadığında, biz el uzattık. Su arıtma tesisini, “Çanakkaleli hemşehrilerimizn ihtiyacı var” diyerek DSİ ile birlikte yapıp Belediyeye teslim ettik. Evet, Çanakkale’nin bir çok sorunu var, yapılmayan bir çok hizmet var. Ama Ülgür bey, ne zaman Ankara’ya gelse, Bülent beyi de beni de ziyaret etti. Bu ziyaretlerin hiç birisinde, ünvanı ‘Çanakkale Milletvekili’ olan arkadaşları görmedik. Neden? ‘Ben muhalefet milletvekiliyim!’ Maaşı almaya gelince, ‘Ben muhalefetim almayayım’ demiyorsun. Haklara gelince, benimle aynı haklara sahipsin. Ama iş çalışmaya, Çanakkale’ye hizmete gelince, ‘Ben muhalefetim.’ Şimdi de çıkıp, o dönem yapılan, bizlerin desteğiyle yapılan güzel işleri sahipleniyorsun, yapılmayan işleri kabul etmiyorsun. Biz, Çanakkale için gece gündüz çalışırken, başta Çanakkale Belediyesi olmak üzere bütün ilçe belediyelerimizin, hemşehrilerimizin sorunlarını çözmeye uğraşırken, siz neredeydiniz? 3 dönem milletvekilliğinizde, Çanakkale için ne yaptınız? Çanakkale’de ‘Bunu da ben yaptım’… Hadi onu da geçtim ‘Ben yaptırdım’ dediğiniz ne var? Bu belediye, sizin Genel Başkan Yardımcısı olduğunuz partinin Belediyesi değil miydi? Şimdi proje açıklıyorsunuz, neden yapmadınız? Genel Başkan Yardımcısı olarak yapamadığınız hizmetleri Belediye Başkanı olarak mı yapacaksınız? Şimdimi aklınıza geldi Çanakkale’nin, Çanakkalelilerin eksikleri? Siz alışkınsınız muhalefete, muhalefet tembelliğine… Yapamazsınız.. Sizin öyle bir derdiniz  yok, öyle bir enerjiniz yok, öyle bir gücünüz de yok” dedi.

“Çakma anketlerle işimiz yok”
İskenderoğlu, “Dediğim gibi, bizim öyle uçuk kaçık, ayakları yere basmayan projelerimiz yok… Biz, çakma anketlerle hemşehrilerimizi de kandırımıyoruz. Bütün çalışmalarımızı, sizlerin, hemşehrilerimizin daha güzel, daha rahat, daha huzurlu bir şehirde yaşaması için hazırladık. Bizim çocuk gibi trenle uçakla oynayacak vaktimiz de yok! Ne söylediğimizi, ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz. Belediyecilik bizim işimiz. Belediyecilik AK Partinin, Cumhur ittifakının işi… Çünkü herkes gücü kadar hizmet eder” diye konuştu.

Esenler mahallesi için Proje ve vaatlerini de yineleyen İskenderoğlu, şunları söyledi; 
Biz Çanakkalemizi her köşesi güzel, her metrekaresi temiz ve yaşanılır bir şehir yapacağız... Buradan bir daha söylüyorum, söz veriyorum… Evinizden dışarıya adım attığınız da ‘Ah şu belediye’ dediğiniz ne sorun varsa, 3-6-9 ay içerisinde bitecek. Su fiyatları ilk mecliste inecek!
Trafik düzenlemesini 3 ayda tamamlıyoruz. Otoparkların yeri belli, projesi belli.. 3 ayda start verip hızla yapıyoruz.  Yeni pazar yerine 6 ay içerisinde başlıyoruz.. Esenlerde bir düğün salonu, ilk 9 ayda tamamlıyoruz. Yine Esenlerde yıllardır söz verilip yapılmayan taziye evi.. Vakit kaybetmeden temelini atacağız. Özgürlük parkı, mevcut bütün hizmet koşullarına ilaveten troybucks’ıyla, ışıl ışıl yürüyüş yolları, tematik parklarıyla yeni yaşam alanınız olacak. Sadece gündüzleri değil, geceleri de yaşayan bir alan haline getireceğiz. Yeni park alanlarıyla, düzenlemeleri, sosyal donatılarıyla Esenler mahallesi, bambaşka bir yer olacak.”



Siyaset 16.03.2024 12:54:35 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19