İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Biga’da Anıldı

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Biga’da Anıldı

İstiklal Marşının kabulünün 99. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma kapsamında Biga İmam Hatip Ortaokulu tarafından Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde program düzenlendi.

Biga İmam Hatip Ortaokul Müdürü Ahmet Murat Sözer yaptığı konuşmada, ‘’Tarihi şan ve şerefle yazılı Türk Milleti gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Anadolu yakasında ya istiklal ya ölüm parolası ile hareket ederek İstiklal Savaşına başlamıştır. Bu savaşa yakışacak ömür boyu unutulmayacak şiire ihtiyaç duyulmuş ve TBMM hemen hazırlıklara başlamıştır. Mehmet Akif Ersoy’un yarışmaya katılmadığı görülmüş ve nedeni sorulduğunda milli marş para ile yazılmaz cevabı alınmıştır.  Arkadaşlarının ısrarı üzerine ne kazanırsa ödülünü kahraman orduya vereceği şartı ile yarışmaya katıldı. İstiklal şiiri yarışmaya katılan 724 şiir arasında seçilerek Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından Büyük Millet meclisinde okundu. Bütün milletvekillerince büyük bir coşku ve heyecan içerisinde 2 defa ayakta dinlenen İstiklal Şiiri 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marşımız olarak kabul edildi’’ dedi.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Biga’da Anıldı

Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı konuşmada,  ‘’Azmin, kararlılığın ve bağımsızlığın sembolü olan İstiklal Marşımız Türkiye Büyük Millet Meclisinde milli marş olarak kabul edilişinin 99. Yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Mehmet Akif Ersoy yazdığı İstiklal Marşı ile değil, şahsiyeti, yüksek ahlakı örnek kişiliği vatan ve millet sevgisi ile de bugün olduğu gibi yaşadığı dönem içerisinde de saygın bir şahsiyettir’’ dedi.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Biga’da Anıldı

İstiklal Marşının kabulünün 99.yıl dönümü münasebeti ile düzenlenen ilkokullar arası resim yarışması, ortaokullar arası İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması, şiir yarışması  ve Liseler arası Mehmet Akif Ersoy Şiirlerini Okuma Yarışması, Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Biga İmam Hatip Ortaokulunun öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo sergilendi.

Programa Kaymakam Mustafa Can, Biga Belediye Başkan Yardımcısı Sıtkı Keçeci,İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Ufuk Erikli,Karabiga Liman Başkanı Mahmut Mumcu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Duygu Uzun,Yusuf Yalçın,Ebru Kaya,Okul Müdürleri öğrenciler, veliler ve halk katıldı.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Biga’da Anıldı

 



Biga 12.03.2020 17:51:00 0
  • Pazartesi 25.4 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Salı 27.5 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.4 ° / 15.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04