Kazdağları’nın Altını Bayramiç Zeytinyağı Tescili Aldı

Kazdağları’nın Altını Bayramiç Zeytinyağı Tescili Aldı

Geçmişi Cumhuriyet tarihine dayanan Bayramiç Zeytinyağı, Bayramiç Ziraat Odası’nın girişimleri ile Coğrafi İşaret Tescilini aldı.

Geçmişi Cumhuriyet tarihine dayanan Bayramiç Zeytinyağı, Bayramiç Ziraat Odası’nın girişimleri ile Coğrafi İşaret Tescilini aldı.

Böylece; Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması, Bayramiç Tahin Helvası’nın ardından ilçenin 4. Coğrafi İşaretli ürünü de zeytinyağı oldu. İlçenin sahip olduğu iklim koşulları, toprak yapısı ve su kaynakları sebebi ile de lezzet bakımından farklı özelliklere sahip zeytinyağı Kaz Dağlarının yeşil altınını sofraların baş tacı yapacak.

Bayramiç Zeytinyağı, Bayramiç Ziraat Odası’nın girişimleri ile bugün itibari ile Coğrafi İşaret Tescilini aldı Ayırt edici aroma bileşenleri ile Kaz Dağları’nın meyvelerinin de tadını içeren Bayramiç Zeytinyağı bu özellikleri ile bölgenin diğer zeytinyağlarından ayrılıyor.

Bayramiç Zeytinyağı ilçenin sahip olduğu iklim koşulları, toprak yapısı ve su kaynakları sebebi ile de lezzet bakımından farklı özelliklere sahip.

Kazdağlarının Yeşil Altını

Bayramiç Beyazı, Bayramiç Elması, Bayramiç Tahin Helvası’nın ardından ilçenin 4. Coğrafi İşaretli ürünü Kaz Dağlarının yeşil altınını sofraların baş tacı yapacak.

“Bayramiç Zeytinyağı Tanınabilirliğini Bu Tescille İspatladı”

Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan; konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Bayramiç Zeytinyağı Coğrafi İşaret Tescili İlçemize hayırlı olsun. Çanakkale'mizin 9.Bayramiç'imizin 4. Coğrafi İşaretli ürünü üreticilerimize ilçemize bereketli kazançlar getirir inşallah. Rabbim çalışmalarımızın karşılığını almayı bizlere nasip etti. Bazı kişi ve kurumlar itiraz etse de Bayramiç Zeytinyağı tanınabilir değil dese de Bayramiç Zeytinyağı tanınabilirliğini bu tescille ispatladı. Geçmişi Cumhuriyet tarihine dayanan bir coğrafi işaretli bir zeytinyağıdır, ifadelerine yer verdi.’’



Ekonomi 9.05.2022 11:40:00 0
  • Çarşamba 18.9 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87