Kısa Çalışma Ödeneği İstihdamı Koruyacak

Kısa Çalışma Ödeneği İstihdamı Koruyacak

1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe giren kararla ilgili Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen değerlendirmede bulundu.

1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe giren kararla ilgili Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen değerlendirmede bulundu.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 30 Haziran 2021'e kadar uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı 23 Nisan 2021 tarih 31463 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasının nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak şekilde uzatılmasının, tüm kesimlerin biraz olsun yüzünü güldürdüğünü, işveren ve çalışana rahat bir nefes aldırdığını ifade eden Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Üzen, ‘’Dünya ekonomisini derinden etkileyen pandemi tüm sektörlerin zor günler geçirmesine neden oluyor. Bu ekonomik sıkışıklıktan çıkmamız için devletimiz sürecin başından bu yana çeşitli destekler veriyor. Bunların en önemlilerinden birisi de Kısa Çalışma Ödeneğidir. Ülkemiz istihdamının korunması ve işletmelerimizin ayakta kalabilmesi için Kısa Çalışma Ödeneğine Nisan - Mayıs ve Haziran aylarında da devam edilme kararı alınmasını memnuniyetle karşıladık. İş dünyası olarak bu büyük beklentimize cevap veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımız sunuyoruz. Ayrıca pandeminin ilk gününden itibaren tüm sektörlerin sorunlarının yetkili makamlara iletilmesi ve çözümü konusunda gece gündüz çalışan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na da teşekkür ediyoruz. Çanakkale iş dünyasına hayırlı olmasını temenni ederim dedi.’’

Pandemiden en fazla etkilenen sektörlerden biri olan turizm sektöründeki KDV indiriminin devam etmesini de memnuniyetle karşıladıklarını belirten Başkan S.Kaya Üzen ayrıca vergi ve benzeri ödemelerin ertelenmesine, işletmelere faizsiz yeni kredi desteklerinin sağlanmasına acil ihtiyaç duyulduğunu da ifade etti.



Ekonomi 25.04.2021 12:13:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    8844,9%0,43
  • DOLAR

    32,25% 0,25
  • EURO

    35,11% 0,74
  • GRAM ALTIN

    2276,66% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3858,52% 0,61