KIZILAY BİGA ŞUBESİ ERZAK ÖN KABUL NOKTALARINI HAZIRLIYOR

KIZILAY BİGA ŞUBESİ ERZAK ÖN KABUL NOKTALARINI HAZIRLIYOR

28 Şubat sivil savunma gününde.  Türk Kızılay'ı Biga şube yönetimince, olası afetlerde, erzak ön kabul ve kayıt masası noktası olması için Ağaköy’de ki Üniversite Kampüsüne konteyner konuldu.

Konteynerin indirilirken,  Biga İtfaiye Müdürü, Üniversite yetkilileri, Genç Kızılay gönüllüleri ve Biga Kent Konseyi Afet ve Kriz Yönetimi çalışma grubu gönüllüleri oradaydı. Türk Kızılay’ı Biga Şube Başkanı Erdoğan Başer şunları söyledi;

Çok değerli katılımcılar, Bugün 28 Şubat sivil savunma günü, bugün burada olası deprem ve afetlere hazırlık amacıyla, erzak ön kabul ve kayıt masası oluşturmak için toplanmış bulunuyoruz.

KIZILAY BİGA ŞUBESİ ERZAK ÖN KABUL NOKTALARINI HAZIRLIYOR

Kızılay Biga Şubesi olarak, yakın zamanda yaşadığımız birçok deprem öncesinde, genel merkezden 3 adet konteyner talep etmiş ve getirtmiştik. Bu konteynerlerin birini,  Biga Merkezdeki toplanma alanlarından olan, İlyas Bayram Stadyumunun yanındaki Gençlik Spor Müdürlüğünün bahçesine koyduk. Bu noktaya 8 adet bisiklet yerleştirdik. Bu bisikletleri olası depremlerde Şehir merkezindeki yıkıntıların kapatacağı yollarda ulaşımı sağlamak için kullanacağız.

Diğer iki adet Konteyneri ise Biga’nın iki girişine koymayı hedefledik. Peki, bu konteynerler ne işe yarayacak?

Şehir dışından gelen yardımları doğru yerlere ulaştırmak Yardımların nereden geldiğini, nereye yönlendirildiğini kayıt altına almak için ön kabul noktası olarak düşündük.

Olası deprem sonrası, kara yolu ile Çanakkale istikametinden gelecek olan erzaklar için, B.İ.İ.B. Fakültesinin bahçesine bir adet, Bursa istikametinden gelecek yardımlar için Mehmetçiğin isim babası, Seddülbahir Kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş savaş galerisinin artalanına bir adet konteyner koyduk.

Konteyner koyduğumuz alanlar, AFAD, UMKE ve KIZILAY’ın yardım ve kurtarma amacıyla gelen ekiplerine konaklama olanağı sağlayacaktır.

KIZILAY BİGA ŞUBESİ ERZAK ÖN KABUL NOKTALARINI HAZIRLIYOR

Kızılay Biga Şube Başkanı olarak yönetim kurulumuz ile birlikte Biga’mıza KIZILAYBİLMER alanları oluşturmayı planlıyoruz. Gençlerimize, ailelere, çocuklara, afet yönetimi, doğada hayat, toprağı işleme, Kuvayi Milliye ruhu, Kızılaycılık, Gönüllülük bilincinin verilebileceği alanlar hazırlamak hedefimizdir, dedi.

Kızılay Biga Şube Başkanı Erdoğan Başer ile Genç Kızılay Gönüllüleri, Biga Emniyet Müdürü Şafak Özkan ve Jandarma komutanı Ufuk Erikli ile makamlarında görüştü ve Kızılay faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

KIZILAY BİGA ŞUBESİ ERZAK ÖN KABUL NOKTALARINI HAZIRLIYOR



Biga 29.02.2020 12:23:00 0
  • Pazar 20.9 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.7 ° / 11.5 ° false
  • Salı 18.5 ° / 9.2 ° Güneşli
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88