Kokusuyla Gelen Bereket

Kokusuyla Gelen Bereket

Çanakkale’de "Turkuazdan Mora Eceabat" konulu proje kapsamında Eceabat Alçıtepe köyünde 12 dekar alanda toplam 25.000 adet Lavanta fidesi toprakla buluşturuldu.

Çanakkale’de "Turkuazdan Mora Eceabat" konulu proje kapsamında Eceabat Alçıtepe köyünde 12 dekar alanda toplam 25.000 adet Lavanta fidesi toprakla buluşturuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve desteği ile ‘’Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor’’ Projesi kapsamında, tarımsal kalite ve verimi artırmaya yönelik tarımsal yeniliklerin kadın çiftçiler odak noktası alınarak yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Eceabat İlçe Müdürlüğü ve Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan "Turkuazdan Mora Eceabat" konulu proje kapsamında Eceabat Alçıtepe köyünde 12 dekar alanda toplam 25.000 adet Lavanta fidesi toprakla buluşturuldu.

Kokusuyla Gelen Bereket
Kokusuyla Gelen Bereket

Programa: Eceabat Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, şube müdürleri, ilçe müdürleri, kurum amirleri, Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı Temsilcisi, siyasi parti ilçe temsilcileri, teknik personeller ve üreticiler katıldı.

Dikim öncesi bir konuşma yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ konuşmasında:  "Çanakkale Merkez Eceabat İlçemiz tarih ve kültür konumuyla çok yoğun turistin geldiği önemli bir ilçemiz. Dolayısıyla burada görsele önem vermemiz gerekiyor. Özellikle tarım işiyle iştirak eden değerli çiftçilerimizin gelir kaynaklarını arttırmak ve onların daha fazla kazanmasını sağlamak amacıyla bu projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Lavanta birçok alanda kullanılan bitki. Görsel güzelliği ile turizmden, kozmetiğe, temizlik sektörüne, sağlıktan, sanayiye, balına varana kadar çok geniş bir kullanım alanı bulunmakta. Su ve gübre isteği açısından kanaatkâr, toprak seçiciliği az ve Eceabat topraklarında yetiştirilmesi uygun, makineli tarıma uygun, fazla iş gücü istemeyen, ürünleri birçok sektöre ham madde olarak kullanılabilen bir bitkidir, dedi.’’

Program, lavanta fidelerinin dikilmesinin ardından sona erdi.



Ekonomi 1.02.2021 18:55:00 0
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.3 ° / 13.4 ° false
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22