Lokanta, Restoran Ve Kafe Gibi İşletmelere Yeni Destek Ödemeleri Yapılacak

Lokanta, Restoran Ve Kafe Gibi İşletmelere Yeni Destek Ödemeleri Yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti toplantısında Türkiye’yi temel hak ve özgürlüklerden ekonomide güven ikliminin güçlendirilmesine kadar geniş bir alanda geleceğe hazırlayacak bu reform sürecine hep birlikte sahip çıkacağız dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti toplantısında yaptığı konuşmada, “Türkiye’yi temel hak ve özgürlüklerden ekonomide güven ikliminin güçlendirilmesine kadar geniş bir alanda geleceğe hazırlayacak bu reform sürecine hep birlikte sahip çıkacağız dedi.

‘’Tedbirlerden Etkilenen Kesimlere Yönelik Destek Programlarını İhtiyaca Göre Hem Genişlettik Hem De Sürelerini Uzattık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tedbirlerden etkilenen kesimlere yönelik destek programlarını da ihtiyaca göre hem genişlettiklerini hem de sürelerini uzattıklarını, esnafları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yalnız bırakmayacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan ve yapılacak çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: “Korona virüs salgınından etkilenen esnafımıza doğrudan esnaf desteği ve kira desteği ödemeleri kapsamında 3 ay süreyle aylık bin lira esnaf desteği, büyük şehirlerde 750 lira, diğer illerde 500 lira kira desteği ödemesi yapmaya devam ediyoruz.

Lokanta, Restoran Ve Kafe Gibi İşletmelere Yeni Destek Ödemeleri Yapılacak
Lokanta, Restoran Ve Kafe Gibi İşletmelere Yeni Destek Ödemeleri Yapılacak

Salgın tedbirleri kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen mükelleflerimizin vergilerini geçtiğimiz günlerde tekrar erteledik. Ayrıca, Halkbank tarafından esnaf ve sanatkârlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin bu yılın ilk altı aylık dönemde ödenmesi gereken taksitlerinin ötelendiğini açıkladık. Şimdi de yeni bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum; lokanta, restoran ve kafe gibi sektörlerde alınan tedbirler nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan 2019 cirosu 3 milyon lira ve altı olan gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız.  Cirosu 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 ve daha fazla azalan işletmelerimize 2 bin liradan az ve 40 bin liradan fazla olmamak üzere ciro kaybının yüzde 3’ü oranında destek ödemesi yapacağız. Bu yeni destek kalemimizin tüm işletmelerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal koruma kalkanı çerçevesinde bugüne kadar 46 milyar liralık bir kaynağı karşılıksız olarak her kesimden vatandaşa aktardıklarına dikkati çekerek, “salgının seyrinin endişe verici seviyelere çıkması, geçtiğimiz aylarda bizi daha sıkı tedbirler almaya ve uygulamaya yöneltti. Vaka ve hasta sayısının, salgının tehdit olmaktan çıkacağı seviyeye kadar gerilemesiyle, yeniden normalleşme adımlarını atmaya başlayacağımız açıktır. Bunun için öncelikle milletimizin tamam diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmesi gerekiyor, şeklinde konuştu.



Ekonomi 27.01.2021 17:39:00 0
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00