MHP Biga İlçe Başkanı Altınkaya Alparslan Türkeş’in Ölüm Yıl Dönümü Nedeniyle Mesaj Yayınladı

MHP Biga İlçe Başkanı Altınkaya Alparslan Türkeş’in Ölüm Yıl Dönümü Nedeniyle Mesaj Yayınladı

MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Alparslan Türkeş'in 23. ölüm yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada,"Türk milleti seni asla unutmayacaktır. Türk milleti, emanetine dünya durdukça sahip çıkacaktır" dedi.

Altınkaya mesajında, "Milliyetçi-Ülkücü hareketin ve MHP'nin kurucu lideri, milletimizin yetiştirdiği büyük asker, devlet adamı ve politikacı Başbuğ Alparslan Türkeş'in ebediyete uğurlanışının üzerinden 23 yıl geçmiştir. MHP camiası, 1997 yılının Mayıs'ında yapılan Olağanüstü Kurultay'da bayrağı devralan Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin liderliğinde 21. yüzyılı idrak etmiştir.

 "Başbuğumuzun aziz hatırasının gönüllerde sonsuza dek canlı tutulacağı; omuzlarımıza yüklediği fikir, ülkü ve dava emanetinin de nesiller boyunca azimle taşınacağı yeniden duyurulmuştur. Muhabbetini zengin tarihi birikimden ve milli değerlerden alan Türk-İslam davasının nihai hedefine ulaştırılacağına dair kararlılık, hareketimizin bütün cesareti ve bütün mevcudiyetiyle izhar edilmiştir. Kamuoyu o gün, kökü mazide olan şuurlu bir kuşağın şanlı bir atiye emin adımlarla ilerlediğine şahit olmuştur. Başbuğ Alparslan Türkeş'in diktiği ülkü fidanı kök salmış, bir ulu ağaç misali boy vermiştir. Dalları bütün yurdu, hatta bütün Türk dünyasını sarmış, meyveye durmuştur. Türklük bilinci, onun yetiştirdiği kuşakların mücadelesi sayesinde Türkçenin konuşulduğu her coğrafyayı vatan sayan vasi bir anlayışla yerküreye yayılmıştır. Milletimizi çağlar üzerinden aşırıp muasır medeniyetler seviyesinin zirvesine çıkarmak üzere yola çıkan kutlu kervan; her geçen gün, her geçen yıl büyüyüp genişlemektedir"

Altınkaya, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Dün Başbuğumuzun etrafında toplanan yüzlerin, binlerin açtığı mukaddes yolda bugün milyonlar yürümektedir. MHP; Başbuğumuzun işaret ettiği istikamette Liderimiz Devlet Bahçeli'nin rehberliğinde kutlu bir hedefe, yeni bir Kızılelma'ya doğru emin ve salim adımlarla ilerlemektedir.  Rahat uyu Başbuğum! Ruhun şad olsun! Türk milleti seni asla unutmayacaktır. Türk milleti, emanetine dünya durdukça sahip çıkacaktır."



Siyaset 4.04.2020 19:51:00 0
  • Perşembe 18.4 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,53% -0,04
  • EURO

    34,79% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2439,98% 0,42
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61