Milletvekili Ayhan Gider: “AK Parti belediyeciliği, CHP belediyeciliğiyle kıyaslanabilecek bir şey değil”

Milletvekili Ayhan Gider: “AK Parti belediyeciliği, CHP belediyeciliğiyle kıyaslanabilecek bir şey değil”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, partisinin Çan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışında konuşma yaptı

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, partisinin Çan Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışında yaptığı konuşmada, Çan seçimleri için uzun bir süredir önce aday adaylarının sonra aday adaylarıyla birlikte aday Ersin Çetin’in çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

 

Bugün de Çan’da seçim ofisini açarak bunun bir anlamda ilanını yapmış olduklarını ifade eden Gider, “Çan 5 yıldır bir boşluk ve fetret dönemi yaşadı. Bu 5 yılda şunu gördü ki AK Parti belediyeciliği, CHP belediyeciliğiyle kıyaslanabilecek bir şey değil. Çünkü bu bir zihniyet meselesi, çünkü bu milletle bir gönül bağının olması meselesi. “ dedi.

 

AK Parti’nin belediye başkan adaylarının, bir yere hizmet etmek için oraya “Ne verebiliriz?” diye bakarak aday olduğunu belirten Gider, sözlerine şöyle devam etti:

 

“‘Bir koltuk kapalım da o koltukta en uzun süre vakit geçirelim, orada caka satalım’ diye aday olmazlar. Bunlar daha çok köy ağalarının çocuklarının işidir. Bunlar zengin çocuklarının işidir. Çünkü onlar milletin içinde değil kendilerini üstünde görürler. Milleti yönetilecek insanlar olarak görürler. Oysa bizim belediyecilik zihniyetimiz, milleti yönetmek üzerine kurgulu değildir. Belediyenin mekanizmalarını yöneterek millete hizmet etmek üzerine kuruludur. 

 

Biz, seçim kaybederek kendi partimize değil Çan halkına yazık ettik, zarar verdik. Bunun vebali var, bunun ikinci vebalini taşıma riskini alamayacağımızı ilk günden beri söylüyorum. Bizim Çan’a ve milletimize borcumuz var. Çünkü biz bu insanlarla birlikte büyüdük, çünkü biz bu insanların içinden çıktık. Devlet okullarında okuduk, kazandığımız okulları okuduk. Para, pulla bir yerleri bitirmedik. Sonra gittik neredeyse ekmeğimizin peşine düştük. Çan’daysa Çan’da, Biga’daysa Biga’da, İstanbul’daysa İstanbul’da, Ankara’daysa Ankara’da. Bu milletin bize kattıklarıyla bir yerlere geldik. Şimdi o borcumuzu ödemek için milletimizin huzurundayız, milletimize hizmet etmek için buradayız.”

 

Çan’da Ersin Çetin’in aday olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Gider, “Çünkü Çan’a hizmet edecek, tecrübeli insanlar lazım. Çan’a analitik bakabilen, çözümleyebilen, yorumlayabilen insanlar lazım. Muhalefetten bir yere belediye başkanı olursanız, sizin göreviniz bellidir. Toplayabildiğiniz kadar çöp toplarsınız, akıtabildiğiniz kadar suyu verimli akıtırsınız. O da gönlünüz varsa, niyetliyseniz, meraklıysanız.”

 - “ÇAN’DA YENİDEN KALKINMA, ERSİN BAŞKAN’IN İŞİ OLACAK”

 

Çan’da yaşadığım dönemde Çan’ın nüfusunun Biga’dan fazla, ekonomisinin Biga’dan büyük olduğunu aktaran Gider, “Bugün Ezine büyüme hızında Çan’ı geçmişse, Çan’da bir şeyler yanlış gidiyor demektir. Çan’da yeniden kalkınma hamlesi başlatmak Ersin başkanın işi olacak. Ben ona güveniyorum. Bugüne kadar yaptıkları, bugüne kadar aldığı görevler, bundan sonra da alacağı görevleri başaracağının en net ifadesidir diye düşünüyorum. İnşallah 1 Nisan’da bu meydanda çok farklı şeyler konuşuyor olacağız. Çan’da çok farklı beklentilerle çok farklı projeleri tartışıyor olacağız. Ersin başkan muhakkak ki belediye başkanı olacak ama sadece belediye başkanlığıyla bırakmayacağız, köyüyle, kasabasıyla Çan’ın kalkınması için eski günlerine kavuşması için ne gerekiyorsa onun sırtına yükleyeceğiz. Biz de ona destek vereceğiz.” diye konuştu.



Siyaset 6.03.2024 18:40:48 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19