TBMM, seçim sürecinde verilen 1,5 aylık aranın ardından yeniden mesaisine başladı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, seçim gündemini geride bıraktıklarını, Çanakkale’ye hizmete odaklandıklarını söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi, 31 Mart seçimleri öncesinde çalışmalarına ara vererek tatile girmişti. Seçim döneminin ardından, yaklaşık 1,5 ay aradan sonra Meclis çalışmalarına yeniden başladı. Seçim gündemini geride bıraktıklarını söyleyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, “31 Mart itibariyle, halkımız son sözünü sandıklarda söyledi. Sandıktan çıkan sonuç her ne ise başımızın tacıdır. Milletimizin sandıkta verdiği mesajı doğru okuyarak, aksayan, eksik kalan noktaları düzeltip yolumuza devam edeceğiz. Gerek alınan sonuçlar, gerekse katılım oranlarıyla alakalı çalışmaları, Genel Merkezimiz ayrıntılı şekilde sürdürüyor. Artık seçim gündemini geride bırakıp, Çanakkale’mizi yatırımlarla, hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün odağımız, her bir ilçesi, beldesi, köyü, mahallesiyle Çanakkale olacak” dedi.
81 İlimizde Tek Bir İktidar Var
Yerel yönetimlerin asli görevlerinin belli olduğunu da hatırlatan Gider, “Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, birileri kendilerince yerel iktidar, merkezi iktidar diyerek Türkiye'de ikili bir yapı ihdas etmeye çalışıyor. Bu tarz söylemler, demlendikleri ittifak ortaklarına diyet borcu ödeme hamleleri değilse, tam bir hayalden ibarettir. Adeta bir Genel Seçim gibi, ülkeyi yönetecekleri havası oluşturanlara hatırlatmak isterim ki; 81 ilimizde tek bir iktidar vardır. O da 14-28 Mayıs seçimlerinde milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiği cumhurbaşkanı ve kabinesidir. Cumhurbaşkanımız da, kabinemiz de, Meclisimiz de görevindedir. Milletimizden aldığımız güçle, Türkiye Yüzyılı vizyonu hedefimize kararlılıkla yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Yerel yönetimlere de tavsiyemiz, milletimizin kendilerine verdikleri bu görevin bilincine varmaları, asli görevleri çerçevesinde milletimize hizmet etmeleridir” diye konuştu.
9771,16%-1,67
33,97% 0,11
37,62% -0,39
2725,00% -0,77
4472,67% 0,18