Milletvekili Ayhan Gider: "Günler gelir geçer ancak Çanakkale ruhu bakidir."

Milletvekili Ayhan Gider:

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk’ü ziyaret etti.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk’ü ziyaret etti. Gider, Lapseki Belediye meclis toplantısında yaşanan olaya değinerek, “İster TBMM olsun ister belediye meclisi ister köy ihtiyar heyeti, demokrasilerde meclisler olduğu sürece hepimiz varız” dedi.

Ayhan Gider, Lapseki Belediyesini ziyaret etti. Başkan ve Belediye personeli tarafından karşılanan Gider, Belediye Başkanı Atilla Öztürk’le görüştü. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Ayhan Gider, geçtiğimiz ay Lapseki Belediye Meclisinde yaşanan olaya değindi. Meclisin kutsiyeti ve demokrasilerin vazgeçilmezi olması konusunda Başkan Öztürk ile hemfikir olmalarından mutlu olduğunu ifade eden Gider, "İster TBMM olsun ister belediye meclisi ister köy ihtiyar heyeti, demokrasilerde meclisler olduğu sürece hepimiz varız. Bu anlamda yaşanan müessif olayı unutulması gereken ve tekrar yaşanmaması gereken bir olay olarak varsayıp, yolumuza devam etme konusunda görüş birliğine vardık” dedi.
Demokrasilerin önündeki tek vesayetin, ordu ya da yüksek yargı vesayeti olmadığını vurgulayan Gider, "Bazı paralel yapılanmalar, zaman zaman etrafımızdaki kişiler zaman zaman parti teşkilatları da bu telaşe düşebilir ancak idarecilerin görevi mevzuat ve vicdan çerçevesinde kurumları yönetmektir. Biz başkanımızdan gerek personel yönetimi gerekse Lapsekililere hizmet konusunda, mevzuat ve vicdanı doğrultusunda hizmet edeceğini düşünüyoruz. Çünkü günler gelir geçer ancak Çanakkale ruhu bakidir. Çanakkale ruhunda çok fazla kimin ne düşündüğü, dün kimin ne söylediğinin önemi yoktur. Yarınlara birlikte yürüme iradesi vardır. Seçimler her 5 senede bir tekrarlanır. Seçimlerde belediyeyi yönetecek meclisler ve başkanlar seçilir. Bu iş personeli bağlamaz. Personelin her seçimdeki tavrı, tüm memurların olduğu gibi tarafsız kalmak zorunda da değillerdir, herkesin bir tarafı vardır. Ancak seçim geçtikten sonra herkes işine, gücüne, ekmeğine bakar. Bu gerek çalışanlar, gerek yönetenler için böyledir. Bu konuda da hemfikir olduğumuzdan mutlu olduk. Lapseki Belediye Meclisinin bundan sonraki tüm meclislerde alacağı kararlar inşallah hep oybirliğiyle alınır. Lapseki'ye hizmet ruhu içinde hareket edilir diye düşünüyoruz” diye konuştu.
Gider, gerek bir mühendis olarak analitik bakışa sahip olması, gerekse mütevazi kişiliğiyle Başkan Öztürk'ün önüne çıkan problemleri çözebileceğine inandığını, kendilerinin de Lapseki için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.



Siyaset 25.06.2024 23:03:49 0
  • Cuma 31.2 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.2 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Pazar 32.1 ° / 18.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    10726,59%0,43
  • DOLAR

    32,93% 0,31
  • EURO

    35,26% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2466,51% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3971,22% 0,44