Milletvekili Ayhan Gider: "İcraat görmek isteyenler Yenice’ye, hamaset görmek isteyenler Çanakkale’ye baksın"

Milletvekili Ayhan Gider:

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kentte görev yapan basın mensuplarıyla Truva Oteli'nde kahvaltıda bir araya geldi.

Gider, burada yaptığı konuşmada, gazeteciliğin hakkı ile yapıldığı takdirde hiç bir görevle kıyaslanamayacak kadar önemli bir iş olduğunu çünkü gazetecinin kalemi ile toplumu ve olayları anlattığını, gerektiğinde de tepkisini gösterdiğini söyledi.

 

 

- "OLMAYAN HABERLERİ ÜRETMEK İÇİN KUMPAS KURANLARI GÖRÜYORUZ"

 

Gazeteciliğin sıradan, evini geçindirmek için hayatını idame ettirmek için yapılan bir iş olmadığını ifade eden Gider, sözlerine şöyle devam etti:

 

Şimdi de zaman zaman olmayan haberleri üretmek için buna haber denmez tabi kumpas kuranları görüyoruz. Bunlara acımanın ötesinde cezalandırılması gerektiği de gayet doğaldır. Ben Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazetecilerin faaliyetleri dışında ceza alanların, bu kutsal görevin adını kullanarak duygu sömürüsü yapmalarını da şiddetle kınıyorum. Çünkü genel kuraldır haber doğru, yorum hürdür. Beni herkes eleştirebilir. Ama yapmadığım bir şeyi 'Yaptı' diye yaptığım bir şeyi de 'Yapmadı' diye yazma özgürlüğü hiç kimsenin yoktur. Hele hele sosyal medya çağında telefonun ucunda tek bir hesapla paylaşım yapıldığı dönemde Allah sizlere kolaylık versin sizin mesleğiniz adına verdiğiniz mücadele çok daha kıymetli çok daha anlamlı çok daha zor hale geldi. Bu meslek Halide Edipler'in mesleği, bu meslek tepki koyan Hasan Tahsinler'in mesleği. Dolayısıyla bunu sadece bir iş olarak görmemek gerekir. Memleket için insanlık için çok önemli bir kamu görevidir diye düşünüyorum."

 

- "HİZMET ADINA KONUŞABİLECEKLERİ HİÇBİR ŞEY YOK"

 

Yerel seçim sürecinin nasıl geçeceğine değinen Gider, "Çanakkale başta olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir ve Türkiye'nin her yerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı adayları hizmetlerini anlatacaklar. Mevcut belediye başkanlarımız yaptıklarını anlatacak. Şu anda muhalefette olan belediyeler de biz belediyeyi aldığımız da neler yapacağımızı anlatacağız. Eğer daha önce oralarda belediye olmuşsak o zaman neler yaptığımızı anlatacağız. Yani bizim seçim stratejimiz de planımız da hizmet üzerine kurgulanacak. CHP'li belediyelerin ve adaylarının yapacaklarını da söyleyeyim. Eğer bunun dışına bir santim çıkarlarsa bir daha söylüyorum beni uyarın. İdoloji, idoloji, idoloji. Niye? Çünkü hizmet adına konuşabilecekleri hiçbir şey yok. Bakın, Çanakkale Belediyesi, CHP, 78 tane vaatte bulunmuş, 18 tanesini yaptığı iddiasında. Yaptı demiyorum. Niye bizim dilimizde tüy bitti 'Cumhuriyet Meydanı genişletilmeli, Cumhuriyet meydanı düzenlenmeli. Oradaki lüzumsuz binalar kaldırılmalı. ' diye. Bu 18 icraat dedikleri icraatlardan bir tanesi Cumhuriyet Meydanı düzenlenmesi, Atatürk heykelini 10 metre yana almışlar. İnsafınız kurusun." diye konuştu.

 

- "KİM SANA CUMHURİYET ÖNEMSİZ DEDİ?"

 

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geçen günlerde İzmir'de yaşanan sel olayının ardından yaptığı konuşmayı değerlendiren Gider, konuşmasına şöyle devam etti:

 

"Sel basmış. Selin olduğu gün üç gün bekle. 'Sel gelir geçer, önemli olan Cumhuriyettir.' diyor. Hayrola kim sana Cumhuriyet önemsiz dedi? Bu memlekette Cumhuriyetle ve Cumhuriyetin kurucu değerleri ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile hiç kimsenin derdi yok. Bu milleti bölmeye uğraşmayın. Atatürk bu milletin ortak değeridir. Bununla ilgili bir tartışma yok. Nereden uyduruyorsunuz bunları? Sana sorduğumuz soru belli. Sel bastı memleketi ne yaptın, ne yapacaksın? Diyor ki 'Cumhuriyet önemli.'. Hadi ya! Bu seçim de bunun üzerine geçecek. Biz seçime girdiğimiz her yerde hizmet, hizmet, hizmet diyeceğiz. Yaptıklarımızı anlatacağız, yapacaklarımızı anlatacağız. Onlar da hamasetle gitmeye uğraşacaklar."

 

5 SENEDE AYVACIK’IN NELER KAYBETTİĞİ ORTADA

 

İcraat görmek isteyenlerin Yenice'ye, Karabiga'ya, Evreşe'ye bakmalarını tavsiye eden Gider, "Belediye, vatandaşları ile birlikte belediyeyi nasıl yönetiyor, nasıl üretiyor, kamu kaynağı olarak üretim faktörlerini nasıl kullanıp, vatandaşa en ucuz şekilde nasıl sunuyor görsünler. Ezine'ye baksınlar dününü bugününü görsünler. Lapseki'ye, Geyikli'ye baksınlar. Hizmet görmek isteyenler hizmette yarışamayacağımız hiç bir yer yok. Biga'yı, Gümüşçay'ı görsünler. Ama hamaset görmek istiyorlarsa Çanakkale merkeze baksınlar, Gelibolu'ya baksınlar. AK Parti belediyeciliğinin Ayvacık'ı getirdiği nokta ortada. Şu son 5 senede Ayvacık neler kaybetti ortada." değerlendirmesinde bulundu.

 

- "BÖLÜNMEYE, AYRIŞMAYA VE KUTUPLAŞMAYA LÜKSÜMÜZ YOK"

 

Bu son seçimde 2 farklı kulvar gibi koşacaklarını aktaran Gider, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Birisi 'Hizmet, hizmet' derken, öbürü devamlı milletimizin sinir uçlarına dokunmaya, milletimizi ayrıştırmaya, hamasetle ve ideoloji ile seçim almaya uğraşacak. Ben inanıyorum ki milletimiz bu seçimde hizmete oy verecek ve biz Çanakkale'nin ve Türkiye'nin birçok yerinde kaybetmiş olduğumuz yerleri vatandaşımıza anlatamadığımız yerlerde tekrar milletimizle buluşacağız ve AK Parti belediyeciliğini, Cumhur İttifakı'nı millete göstereceğiz.

 

Çanakkale'de ve Türkiye'nin her yerinde bölünmeye, ayrışmaya ve kutuplaşmaya lüksümüz yok. Bakın dünya bir cendereden geçiyor. Dünyanın rahat yaşadığı dönemler var paylaşımların masaların kurulduğu dönemler var. Bugün artık 2 bin yılından sonra 'Savaşta sınırlar değişmez' denilen dönemde Irak'a bakın, Suriye'ye bakın. Ukrayna Rusya'ya bakın. Dünyanın farklı yerlerindeki olaylara bakın. Filistin'deki zulüm, 20 bin kişiden fazla şehit, 50 bin kişiden fazla yaralı. Bunu savaşla, şununla, bununla izah edemezsiniz. Bu bir insanlık dramıdır. 2024'e kanla, barutla girdik. Eğer ülke içinde de ufacık hesaplarla, küçücük belediyeleri alma pahasına kutuplaşırsak, ana değerlerimizden vazgeçmeyi göze alırsak, 3-5 oy uğruna bölücü mihraplara gülücükler atmaya tavizler vermeye başlarsak sadece partimize değil gelecek nesillere de ihanet etmiş oluruz."

 

Basın mensuplarıyla buluşmaya AK Parti İl Başkanı Naim Makas, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı da katıldı. Gider, basın mensuplarına günün anısına hediye takdim etti.



Siyaset 9.01.2024 19:11:45 0
  • Cuma 20.5 ° / 11.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.2 ° / 12.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.6 ° / 10 ° Güneşli
  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,70% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2394,58% -1,15
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22