Mustafa Münip Efendi Su Kuyusu Büyük Bir Sevinçle Açıldı

Mustafa Münip Efendi Su Kuyusu Büyük Bir Sevinçle Açıldı

Afrika ülkesi Gana’da Bigalı Alim Mustafa Münip Efendi’nin adını taşıyan çeşmeli su kuyusu dualar ve çocukların coşku dolu heyecanıyla hizmete alındı.

Afrika ve Güney Asya’da maddi imkansızlıklar nedeniyle temiz suya ulaşamayan insanlar için su kuyuları açan İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), yeni bir su kuyusu projesini daha hayata geçirdi. İDDEF’in Biga Temsilciliği öncülüğünde başlatılan su kuyusu çalışmasıyla binlerce insan temiz suya erişirken, Çiçeklidede yani Mustafa Münip Efendi’nin adı Biga’dan binlerce kilometre ötede yaşatılacak.

İDDEF Biga Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, “Batı Afrika ülkesi Gana’nın Tamale bölgesinde hayati önem taşıyan su kuyumuzu Bigalı hayırsever hemşehrilerimizin desteğiyle inşa ettik. Bigalı Alim Mustafa Münip Efendi Su Kuyusu adını taşıyan 12 çeşmeli, elektrikli ve su depolu kalıcı eserimizi tamamlayarak, yerel halkın umut ve heyecan dolu duygularıyla açılışını yaptık. İnşallah çeşmemizden hem içme hem kullanma ile birlikte öğrenciler ve halk faydalanacak” denildi.

Su kuyusunun tamamlanarak hizmete alınmasından büyük mutluluk duyulduğu belirtilen açıklamada, “1785-1848 yılları arasında 63 yıllık ömründe Biga’ya manevi hizmetlerde bulunmuş, birçok eser ve nice talebeler yetiştirmiş olan Alim Mustafa Münip Efendi’nin ismini temiz suya erişimin olmadığı Afrika’da da yaşatıyoruz. Köy, medrese ve mescit üçgeninde bir noktada inşa edilen su kuyusundan yokluk ve yoksulluk nedeniyle temiz suya ulaşamayan yerel halk, ücretsiz eğitim gören öğrenciler ve mescide namaz kılmaya gelen herkes faydalanacak. Bu kapsamda günlük 800 kişinin su kuyusundan faydalanmasını hedefliyoruz. Ümit ediyoruz ki nice öğrenci yetiştiren Mustafa Münip Efendi’nin ismiyle açılan su kuyusundan çok uzak diyarlarda nice insanlar istifade edecek, adına duada bulunacak. Sadaka-i cariye hükmündeki bu hayat dolu faydalı kalıcı esere destek olan tüm hayırseverlerimize gönülden teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.



Yaşam 4.09.2024 18:20:46 0
  • Pazartesi 24.4 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 26.6 ° / 17.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 26.7 ° / 17.1 ° false
  • BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,01% 0,35
  • EURO

    37,84% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2821,38% 0,43
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75