Önceki Dönem Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’tan Çarpıcı Açıklama

Önceki Dönem Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’tan Çarpıcı Açıklama

Bir önceki dönem Biga Belediye Başkanı İsmail Işık Kocabaş Çayı’nda yaşanan su taşkını hakkında yazılı bir açıklama paylaştı.

Bir önceki dönem Biga Belediye Başkanı İsmail Işık Kocabaş Çayı’nda yaşanan su taşkını hakkında yazılı bir açıklama paylaştı.

Bir önceki dönem Biga Belediye Başkanı İsmail Işık yaptığı açıklamada, ‘’Kocabaş Çayı su taşkını bir doğal afet. Bu doğal afetten zarar gören tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. En büyük tesellimiz can kaybının olmaması.

Doğal afetlere engel olamayız, ancak doğal afetlerin sonuçlarını, zararlarını hafifletmek yerel yöneticilerin elinde. Bizim dönemimizde küçük su göletlerini dahi fotoğraflayıp bir başarısızlık gibi göstermeye çalışan günümüz yöneticilerinin bugünkü yaşanan felakette yine sınıfta kaldıklarını üzülerek izliyorum. Bizim dönemimizde belediyemize ait sürekli olarak kullandığımız ahtapot kurtarıcımız vardı. Geceden ulaşılamayan, işyerinde vardiyası süren, şehir dışında olan vatandaşların araçları bu kurtarıcı kullanılarak güvenli bir otoparka taşınabilirdi.

Ancak bu ahtapot kurtarıcının damperli bir kamyonete dönüştürüldüğünü öğrendim. Ahtapot çekicilerin özelliği aracı dört bir yanından tutarak güvenli bir şekilde kaldırıp taşıyabilmesidir. Geleceği görmeden, günübirlik kararlarla ve küçük hesaplarla yapılan bu tür vizyonsuz kararların sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz.

Yine Şoförler Odasının kurtarıcısı bulunuyor. Biga'da bu işi yapan esnaflar var. Herkesten yardım istenebilirdi. Maalesef bir yönetim iradesi ortaya koyulamadı. Yaşanan doğal afetin boyutunu görmezden gelemeyeceğimiz gibi, görevlerini yapmayan ya da eksik yapanları da görmezden gelemeyiz. Bugün yaşananlardan ders almak ve bu güzel kente hizmet etmek hepimizin görevidir. En büyük görev ve sorumluluk da mevcut yönetenlerdedir. Allah beterinden saklasın. Allah yardımcımız olsun, dedi.’’



Siyaset 4.02.2022 13:10:00 0
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 18.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19