Sepici: Milyonlarca Asım Onun İzinden Gidiyor

Sepici: Milyonlarca Asım Onun İzinden Gidiyor

Ak Parti Biga İlçe Başkanı Veteriner Hekim Hasan Sepici Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 84.yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Ak Parti Biga İlçe Başkanı Veteriner Hekim Hasan Sepici Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 84.yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Hayatını milletine, değerlerine vakfeden Mehmet Akif’in gerçek manada fedakâr bir dava adamı, mükemmel bir hatip ve eşsiz bir vatan şairi olduğunu söyleyen Başkan Sepici; “Ebedi âleme irtihalinin yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diliyor, kendisini hürmet ve minnetle yâd ediyorum dedi.’’

“Samimi, sahici kişiliği, tertemiz ahlakı, mütevazılığı, ahde vefası ve dinine, milletine sadakati İstiklal Marşı’nda tecessüm eden Mehmet Akif; hakiki bir mütefekkirdir.

Milletimizin büyük bir mücadeleyle kazandığı İstiklal Savaşını eşsiz mısralarla ebedileştiren milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinde medeniyetimizin değerleri, milletimizin acıları, irfanı, umudu ve heyecanı vardır. İstiklal Marşı’yla da, milletimizin karakterini, duygu ve ruh dünyasını, hürriyet ve özgürlük tutkusunu, milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde ifade ederek, vicdanların sesi olmuştur.

Merhum Mehmet Akif’in Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında yazdığı kahramanlık destanları, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük konusundaki kararlılığının, inancının, ruh birlikteliğinin en güzel ifadesidir.

Milli değerlerimizi, karakterimizi ve ideallerimizi yansıtan eserleriyle, şiirleriyle ve mücadeleci kişiliğiyle Milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden Mehmet Akif Ersoy, bizlere bıraktığı eserleriyle, fikirleriyle, bugünlerimizi aydınlatmaya, hepimize ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Mehmet Akif’in ışığından ve düşüncelerinden feyz alarak onun ideallerini, davasını ve İstiklal Marşı ruhunu gençlerimize aşılamak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir.

Aziz milletin aziz evlatlarına milli şuurumuzu ve nice eserini miras bırakan şairimizi vefatının 84’ncü yılında rahmetle, minnetle anıyoruz. Milyonlarca Asım onun izinden gidiyor, tüm dünyada onun davasını temsil ediyor. Akif, istiklal için mücadeleden yılmayan neslin bayrak şahsiyetidir. Davası için bazen cephelerde, bazen minberlerde olan şahsiyettir. ‘Korkma’ nidası milletimize dün olduğu gibi bugün de güç ve umut aşılamaktadır dedi.’’



Siyaset 26.12.2020 15:28:00 0
  • Cumartesi 12.2 ° / 9 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 19.1 ° / 8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.3 ° / 13.4 ° false
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22