Sevgi Dolu Bir Öğretmen Işık Demektir

Sevgi Dolu Bir Öğretmen Işık Demektir

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında çelenk töreni düzenlendi. Ardından Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde Biga Dumlupınar Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı programa geçildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında çelenk töreni düzenlendi. Ardından Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde Biga Dumlupınar Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı programa geçildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Nedeniyle Çelenk Töreni Düzenlendi

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle saat 10:00’da Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında çelenk sunumu gerçekleştirildi. Ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanındaki çelenk töreninin ardından, Biga Belediye Atatürk Kültür Merkezindeki törene geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan program, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilenin konuşmasıyla devam etti.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLEN: ÖĞRETMEN YAPTIKLARI KADAR YAPAMADIKLARINDAN DA SORUMLUDUR’’

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen yaptığı konuşmada, ‘’öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu, ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir öğretmen. Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendini feda etmesi gibi, bir öğretmen de, hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilendir. Sevgi dolu bir öğretmen, ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutmayınız. Kelebeklerin ışığa koştuğu gibi çocuk yürekler, genç kalpler sevgiye koşar. Bunun için sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir. Öğretmen, yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumludur. Öğretmenin kendindeki gücü fark etmesi, harekete geçirmesi ve elindeki içtenliği bekleyen servetin kıymeti bilmesi gerekir. Bu ülkeye önemli hizmetler vererek emekli olan büyüklerim. Sizler, bizlere göre daha zor şartlarda çalıştınız.

Anadolu’nun ücra köylerinde, kentlerinde çaresiz, eğitimsiz çocuklar kalmaması için, ömrünüzü, sevginizi, yüreğinizi verdiniz. Hizmetlerinizden dolayı hepinize şükranlarımızı sunarım. Ömürlerini bu onurlu görevde geçirmiş olan emekli öğretmenlerimize ve bütün çalışan öğretmenlerimize sevdikleriyle birlikte sağlık, afiyet dolu günler diliyorum. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizi ve emekli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum, dedi.’’

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Hamdibey Ortaokulu Öğretmenlerinden Emre Ulutaş, emekli Öğretmenler adına da Mehmet Gezen bir konuşma yaptılar. Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen tarafından Emekli Öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Öğretmenler günü nedeniyle paylaştığı mesajı okundu. 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti. İlkokul, ortaokul ve liseler arasında resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen tarafından ödülleri verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğrencilerin hazırladığı video izlendi. Öğretmenler Günü programı öğrencilerin hazırlamış olduğu oratoryo ile sona erdi.

 



Eğitim 24.11.2021 19:24:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36