TEKNOFEST Finalisti Egemen Projesini Anlattı

TEKNOFEST Finalisti Egemen Projesini Anlattı

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e “Yaya Algılamalı Yaya Geçidi” projesiyle katılarak kategorisinde finallere kalan Egemen Kaya, Biga Belediyesi’ni ziyaret ederek projesini Zabıta ekiplerine anlattı.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e “Yaya Algılamalı Yaya Geçidi” projesiyle katılarak kategorisinde finallere kalan Egemen Kaya, Biga Belediyesi’ni ziyaret ederek projesini Zabıta ekiplerine anlattı.

Türkiye’nin ayakları yere basmayan tek festivali sloganıyla düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 5. yılında tüm Türkiye’de devam ederken aynı zamanda proje yarışmaları gerçekleşiyor. TEKNOFEST Karadeniz organizasyonuna 5 binden fazla takım ile 600 bine yakın yarışmacı katılırken “Yaya Algılamalı Yaya Geçidi” projesiyle İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyon kategorisinde finallere kalan Bigalı Egemen Kaya, projesinin tanıtımını Biga Belediyesi’nde Zabıta personeline yaptı. Projeyi dikkatle takip eden ekipler Egemen’i tebrik ederek, başarılar diledi.

Yarışmaların Karadeniz şehirlerinde devam ettiğini 30 Ağustos’ta Samsun’da sonuçların açıklanacağını söyleyen Egemen Kaya, projesi hakkında bilgi verdi. 12 Ağustos Cuma günü Rize’de yarışmalara katılmayı sürdüreceğini belirten Kaya, “Projemiz yaya geçitlerinde yayaların karşı yola geçişini daha güvenli ve daha kullanışlı hale getiren bir sistem ile ilgilidir. Yayaların yaya geçitlerinde bekleme süreleri çoğu zaman uzun oluyor. Projemiz kamera ile yayanın beklediğini algılama durumunda sadece yayanın geçiş yaptığı kısımdaki araçları durduracak, böylece yayaların da güvenli bir şekilde karşıdan karşı geçmesini sağlayacak. Projemizin temel amacı yaya geçidinde beklemekte olan yayaları algılamaktır. Yani monte edilen buton görevi yapmaktadır. Bekleme süresini de böylece butona basmadan otomatik olarak aktif edilmiş oluyor. Bugün de Biga Belediyesi’nde Zabıta abilerimize projemin sunumunu yaptım. Cuma günü de Rize’de final yarışmalarına devam edeceğim. Sonuçlar ise 30 Ağustos’ta Samsun’da açıklanacak. Çok heyecanlıyım ve çok çalışıyorum. Danışman öğretmenime, aileme ve projemizi destekleyen herkese teşekkür ederim” dedi.

Türkiye, milli teknoloji hamlesiyle çalışmalarına devam ederken, ülkenin kalbi ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılında Samsun'da atacak. 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda TEKNOFEST finali gerçekleşecek.



Eğitim 12.08.2022 09:59:00 0
  • Perşembe 21.2 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • BIST 100

    8844,9%0,43
  • DOLAR

    32,25% 0,25
  • EURO

    35,11% 0,74
  • GRAM ALTIN

    2276,66% 1,05
  • Ç. ALTIN

    3858,52% 0,61