TURAN: Erdoğan’sız Türkiye Bunlara Verilen En Büyük Ödev

TURAN: Erdoğan’sız Türkiye Bunlara Verilen En Büyük Ödev

TURAN: Erdoğan’sız Türkiye Bunlara Verilen En Büyük Ödev

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve Genel Merkez Çanakkale Koordinatörü, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ile birlikte Ak Parti Bozcaada İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Kongrede konuşma yapan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Ak Parti teşkilatlarımızın aşkı, coşkusu ve heyecanı Türkiye’yi hedefleriyle buluşturan yegane güçlerdendir. Makamların teslim edilmesinden sonra iki insan çıkıp ‘Allah razı olsun, iyi işler yaptılar’ derse bizim için en büyük şeref ve gurur bu olur diye düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’sız Türkiye Bunlara Verilen En Büyük Ödev
Erdoğan’sız Türkiye Bunlara Verilen En Büyük Ödev

“MHP Bizim Rakibimiz Değil, Refikimiz”

Ak  Parti Grup Başkanvekili Turan yaptığı konuşmada; “Bu dönemde Cumhur İttifakı’mızla beraber bir tarih yazıyoruz. MHP, ayrı bir parti. Tüzüğü ve lideri olan kıymetli bir parti. MHP, Cumhur İttifakı’mızın en önemli paydaşı. O yüzden MHP’li arkadaşlarımızla asla polemik yapmayacağız. Onlar bizim rakibimiz değil, refikimizdir. Onlarla yol yürüyeceğiz, beraber toplantılar yapacağız. Beraber değerlendireceğiz, adaylar belirleyeceğiz ve öyle yol yürüyeceğiz. Gökçeada’da, Bayramiç’te ve değişik yerlerde ittifak yapmadık da ne oldu. Kim sevindi? O sevinenleri sevindirmeyeceğiz. Daha fazla yerde ittifak yaparak, Cumhur İttifakı’nı büyüterek yolumuza devam edeceğiz. Bir daha söylüyorum MHP bizim rakibimiz değil, refikimiz. Omuz omuza yol yürümeye devam edeceğiz.

Yeni Partiler Asla Türkiye’de İktidar Alternatifi Olamadıklarını Çok Kısa Sürede Millete Gösterdi

Biz bu hayalleri kurarken, bu işleri yapmaya çalışırken, yanımızda olup dökülenler oldu mu? Oldu. O zaman şunu söylemiştim. Bizi bırakıp da giden arkadaşlar koltuğa taliptiniz, olmayınca bırakıyorsunuz diye. Çanakkale’de yeni kurulan partilere bakın, başındaki, sonundaki herkes ya belediye başkan adayımızdı ya il gençlik kolları başkan adayımızdı ya da vekil adayımızdı. Bir ay önce partimizden aday olup bir ay sonra ‘vay efendim kuruluş felsefenden koptun’ diyemezsin kardeşim. Onun başka bir adı var; koltuğu alamadın, karşıya geçtin. Fakat o zaman da yanlış yapıyorsunuz, bu partiler karşılık bulmayacak dedik. Milletimiz Sayın Erdoğan’ın niyetini ve tarzını biliyor. Başkan olmadığınız için parti kurarsanız, bir adam başbakan olmadı diye parti kurarsanız, yol yürüyemezsiniz. Ne oldu? Kaç yerde İl ve ilçe teşkilatları dağıldı. Hem Gelecek Partisi hem de Deva Partisi, asla Türkiye’de iktidar alternatifi olamadıklarını çok kısa sürede millete gösterdi. Nedamet duyanlar, ‘gaza geldik, yanlış yaptık, hata yaptık’ diyenlerin gelecekleri yer bu çınarın altı, yani Ak Parti’dir. Biz nedamet duyanların partimize geri gelmesinden üzülmeyiz. Çünkü biz yedi düvele karşı adeta savaşan, Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Suriye’de, Azerbaycan’da tavrı net olan, yerelde Ayasofya’yı açan, ekonomimizi büyütmeye çalışan, her türlü projeye destek veren, Kapalı Maraş’ın açılmasına omuz veren, gurur dolu bir tarihe sahibiz. Bu yedi düvele karşı savaşırken ‘hata yaptım geri geliyorum’ diyen, hesabi olmamak kaydıyla tekrar gelsin. Lafımız yok. Ancak hesap yaparak, pazarlık yaparak gelmek isteyen kim varsa kapımız kapalı. Gelmezlerse ne olacak söyleyeyim size. Asla iktidar olma imkanları yok. Ama Türkiye’de yüzde 50’den fazla olan oyumuzun 49’da kalması projesi içerisinde CHP’nin 5 ve 10 nolu vagonu olacaklar. Şu anki söylemlere bakın. 6-8 Ekim Olayları diyoruz. CHP ile HDP’lilerin söylemi aynı yerde. Kayyım atanıyor; CHP ve HDP söylemleri ile aynı yerde. Vakit henüz erkenken söylüyorum; Türkiye’nin dönüşümünü, büyümesini anlayan arkadaşlar nedamet duyuyorlarsa baş tacı, gelsinler. Ama diyorlarsa ki biz CHP’nin 5 nolu, 10 nolu vagonu olacağız. Olun kardeşim, biz rahatsız değiliz. Dönüşümlerini, dün söylediklerinin bugün tersini söylemelerini ibretle izlemeye devam ederiz. Dün Kılıçdaroğlu’nun en çapsız bakan dediği kişiye bugün ne iyi adam demesini ibretle izlediğimiz gibi. Çünkü dün en çapsız dediklerine bugün ihtiyaçları var. Ne diyor, ‘dostlarımla iktidar olacağım’ diyor. Kim dostları? Biden’den başlayan diğer isimlere kadar uzanan dostlar. Düne kadar küfür ettiklerine bugün ortağım, kardeşim, arkadaşım diyorlar. Çünkü bir hesap var. Erdoğan’sız Türkiye bunlara verilen en büyük ödev.

Erdoğan’sız Türkiye Bunlara Verilen En Büyük Ödev
Erdoğan’sız Türkiye Bunlara Verilen En Büyük Ödev

CHP’nin Vagonu Olsan Ne Olur, Dümeni Olsan Ne Olur?

Erdoğan Ayasofya’yı açıyor. Durdurun. Erdoğan, Türkiye’nin haklı davalarını savunuyor, durdurun. Erdoğan Kapalı Maraş diyor, Karabağ diyor, Doğu Akdeniz diyor; durdurun. Erdoğan’ı durdurmanın yolu olarak da asla iktidar olamayacak CHP’yi güya dostlarıyla beraber Erdoğan’ı 49’da tutması görüyorlar. Başaramayacaklar. 18 yıldan bu yana kapatma davası, darbe girişimi, Gezi Olayları, 6-8 Ekim Olayları ve daha birçok konuda hiçbir zaman geri adım atmadık. Atmayacağız da. O yüzden herkes olduğu yere, duruşuna tavrına sahip olsun. Bir kez daha değerlendirsin. Bu ülkeyi büyütecek olan Ak Parti ve Cumhur İttifakı’dır. Bu ülkenin dönüşümünü sağlayacak olan AK Parti’dir, Cumhur İttifakı’dır. Ama bu ülkenin tekrar içine kapanmasını isteyen anlayışın bir karşılığı yok. Katar Emirinin karşısında güya eğildi diyecek kadar alçalan siyasetin bulacağı bir karşılık yok. CHP’nin arkasında vagon olmanın insan onuruna, haysiyetine yakışan bir tavrı var mı? CHP, Atatürk demekten çekinen il başkanı olan bir parti haline geldi. Bu partinin vagonu olsan ne olur, dümeni olsan ne olur? Kasetle gelenlerin maalesef lider olarak ortaya sunulduğu bir tablo yaşıyoruz. Ama biz rahatsız değiliz, onu söyleyeyim. Allah; bu milletin, bu iktidarın başından Erdoğan’ı, muhalefetin başından da Kılıçdaroğlu’nu eksik etmesin. Biz öyle bakıyoruz meseleye.” şeklinde konuştu.

Erdoğan’sız Türkiye Bunlara Verilen En Büyük Ödev
Erdoğan’sız Türkiye Bunlara Verilen En Büyük Ödev

Bozcaada’da koronavirüs tedbirleri kapsamında açık alanda gerçekleştirilen kongreye, Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, ilçe ve belde başkanları, muhtarlar ile partililer katıldı.

Kongrede faaliyet ve denetim raporları, gelir gider cetvelleri okundu.  Tek liste olarak yapılan kongrede Bozcaada İlçe Başkanlığına Sinem Tabak seçildi.

Erdoğan’sız Türkiye Bunlara Verilen En Büyük Ödev
Erdoğan’sız Türkiye Bunlara Verilen En Büyük Ödev

 



Siyaset 12.10.2020 18:34:00 0
  • Cuma 19.9 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 22 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 21.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36