Biga’nın Kurtuluş Günü Ve Biga Belediyesin 150. Yıl Dönümünde 10 Milyonluk Yatırımın Temeli Atıldı

Biga’nın Kurtuluş Günü Ve Biga Belediyesin 150. Yıl Dönümünde 10 Milyonluk Yatırımın Temeli Atıldı

Biga’nın Kurtuluş Günü Ve Biga Belediyesin 150. Yıl Dönümünde 10 Milyonluk Yatırımın Temeli Atıldı

18 Eylül Biga’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıl dönümü ve Biga Belediyesinin kuruluşunun 150. Yıl dönümüyle Biga’da çelenk töreni, temel atma törenleri ve açılış programları gerçekleştirildi.

Biga Belediyesi, 18 Eylül Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü ve Biga Belediyesi’nin kuruluşunun 150. yıl dönümünde toplam maliyeti 10 Milyon TL olan dört projenin temel atma töreni ile bir tesis ve bir taksi durağının açılışını gerçekleştirdi. Biga Belediyesi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu 4.299.920 TL, Biga Belediyesi Adapark 3.776.000 TL, Yeniceköy Bilgi Evi 593.000 TL, Şehit Korhan Kuruçay Parkı 494.000 TL maliyetle Biga’nın hizmetine kazandırılacakken, Şükrü Kemerli Parkı ise 169.000 TL maliyetle hizmete sunuldu.

Yeniceköy Bilgi Evi Temel Atma Töreni
Yeniceköy Bilgi Evi Temel Atma Töreni Haberi

 ‘’Öğrenme, Dinlenme Ve Eğlenmenin Adresi Yeniceköy Bilgi Evi Projesi’’

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘’Yeniceköy Bilgi Evi projemizin asıl önemi, ihale etmeden, kendi ekibimiz ve personelimiz ve imkânlarımızla yapacağız. Mahallemizin kadınlarına, gençlerine ve çocuklarına hizmet verecek bilgi evinin temel atma töreninin gerçekleştireceğiz. Bilgi evi yaklaşık 450 metre kare kapalı alana sahip olacak. İçerisinde kültür sanat atölyeleri, çocuklarımız için kütüphane, spor salonlarının olduğu gençlerimizin, kadınlarımızın ve çocuklarımızın burada dinlenip, öğrenip, hoşça vakit geçirebileceği güzel bir proje olacak.

Yeniceköy Bilgi Evi Temel Atma Töreni Haberi

Projede emeği olan belediye birim müdürlerine, belediye personeline, yeri bağışlayan hayırsever vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Yapımında çalışacak arkadaşlarımıza kazadan, beladan rabbim korusun. Yeniceköy Bilgi Evi Projemizin, Biga’mıza ve Yeniceköy mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’

‘’Biga Belediyesi Şehit Teğmen Korhan Kuruçay Parkı’’

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘’ Parkın manevi değeri bizim için önemli. Vatanımızın müdafaasında şehitlerimizin isimlerini taşıyor. Bigalı şehidimizin Ulaş Açıkgöz’ün de anıtı burada yer alıyor. Srebnisa katliamının yıl dönümünde burada sribnisa annelerinin simgesi olan srennisa çiçeğinin anıtı burada bulunuyor.

Parkın yapımı Biga Belediye’mizin kendi personeli, ekipmanları ve imkânlarıyla gerçekleştirilecek. Biga’mızda mevcut bulunan parklarımızın bakımını, onarımını ve eksiklerini tamamlarken bu mahallemizde de parkın gençlerimize ve mahalle sakinlerimize güzel bir şekilde hizmet edebilmesi için ihtiyacı olan eksiklerini projemizle birlikte tamamlamış olacağız.

Biga Belediyesi Şehit Teğmen Korhan Kuruçay Parkı Haberi
Biga Belediyesi Şehit Teğmen Korhan Kuruçay Parkı Haberi

6 bin 800 metre karede kurulacak parkımızın maliyeti 500 bin TL olacak. Park düzenlemesinin içinde basketbol sahası, (voleybolda oynanabilecek), çocuk oyun parkı olacak ve sosyal tesis olarak vatandaşlarımıza hizmet edecek. Biga Belediyesi Şehit Teğmen Korhan Kuruçay Park projesi hayırlı uğurlu olsun.

Vatanımızın mücadelesinde canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi Biga’mızın kurtuluşunda şehit olan tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.’’

Biga Belediyesi Şehit Teğmen Korhan Kuruçay Parkı Haberi
Biga Belediyesi Şehit Teğmen Korhan Kuruçay Parkı Haberi

‘’Biga Belediyesi Şükrü Kemerli Parkı’’

Biga’ya 15 yıl belediye başkanı olarak hizmet vermiş merhum belediye başkanı Şükrü Kemerli’nin isminin verildiği parkın açılışı yapıldı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘’2019 yerel seçimlerinden sonra halkımızdan aldığımız güç ve destekle Biga’ya yakışır bir şekilde belediyecilik hizmetlerini sürdürmek için gece gündüz çalışıyoruz. Mevcut yeşil alanların ve parkların eksiklerini toparlarken, atıl durumda kalmış mekânları yaşanabilir bir hale kazandırmak için çalışıyoruz.

2 bin 800 metre kare olan bu yer atıl bir alandı. Hastanemize gelen vatandaşlarımızın kullanması, hizmet alması ve Şirintepe Mahallemizin vatandaşlarının akşamları oturup çaylarını yudumlamaları için çok güzel bir alan olacağını düşündük ve Biga Belediyesi imkânlarıyla tamamlayarak park haline getirdik.

Biga Belediyesi Şükrü Kemerli Parkı Haberi
Biga Belediyesi Şükrü Kemerli Parkı Haberi

Parkımıza bir isim vermemiz gerekiyordu. Biz her zaman diyoruz, geçmişini unutan milletler yok olmaya mahkûmdur. Biga’da 3 dönem belediye başkanlığı görevini başarıyla sürdürerek yapan Şükrü abimizin, Şirintepe Mahallesinde ikamet etmesi, Şirintepe’nin gelişmesi için katkılarının olduğunu biliyoruz. Belediye meclis üyelerimizin desteğini alarak oy birliğiyle Şükrü Kemerli isminin verilmesi uygun görüldü.

Şükrü Kemerli’nin eşi Ayhan Kemerli, ‘’Sevgili eşim Şükrü Kemerli’ye ve anısına gösterdiğiniz sevgi ve saygı için Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’a, meclis üyelerine, eşimi seven Bigalılara ve programa katılan herkese teşekkür ediyorum. Şükrü bey belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde kurtuluş günlerine çok önem verirdi. Etkinliklerin güzel geçmesi için elinden geleni yapardı. Şükrü’nün anısına adını verdiğiniz parkın açılışının bugünde olması bizim için çok anlamlı. Sevgi dolu bir eş, iyi bir baba olan eşim Şükrü Kemerli’ye hayatı boyunca beni gururlandırdı. Eşim Şükrü Kemerli’ye de Biga’ya yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum.’’

Biga Belediyesi Şükrü Kemerli Parkı Haberi
Biga Belediyesi Şükrü Kemerli Parkı Haberi

‘’Biga Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’’

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘’Biga’mızın ihtiyacı olan kapalı yarı olimpik yüzme havuzunun Biga’ya kazandırılmasıyla gurur duyuyoruz. Pandemi nedeniyle her zamanki gibi düzenlenen etkinlikleri gerçekleştirememenin hüznünü yaşarken, Biga’mızda başlayan çalışmalarımızın temel atma törenlerini hep birlikte gerçekleştiriyoruz.

Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu bin 250 metre kare kapalı alan, beş ayrı kulvardan oluşuyor. İhale tutarımız 4 milyon 300 bin TL. Yapım aşaması da 180 gün olarak belirlendi. İhalemizi alan müteahhidimize, çalışanlarına rabbim kazasız belasız biran önce hızlı, güzel ve kaliteli bir şekilde tamamlayıp teslim etmelerini bekliyoruz.

Biga Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Haberi

Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun yapımında emeği geçen Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, milletvekili Jülide İskenderoğlu’na, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.’’

Biga Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Haberi

‘’Üreten Ve Çalışan Biga’mızla Gurur Duymaya Devam Ediyoruz’’

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, ‘’18 Eylül Biga’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. yıl dönümünün hayırlar getirmesini diliyorum. Her şeyden önce bu vatanı, toprağı, bayrağı azmiyle kanlarıyla ödeyerek bizlere hediye eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Çanakkale’de 253 bin şehidin olduğu yerde, Bigalı Mehmet Çavuş’u konuşmadan geçemeyiz. Seddül Bahirde İngiliz ordusunun karşısında 20 vatan evladıyla azmi ve vatan aşkıyla onlara dur dediğini, biz asla unutmadık. Çocuklarımıza ve gençlerimize de unutturmayacağız. Gece gündüz demeden çalışmaya, vatan aşkını 98 değil, 198 yıl sonra bizden sonraki nesiller tüm memlekete anlatmaya devam edecek.

‘’Hizmetlerimiz İçin Durmak Yok Yola Devam’’

Bizim kapımızda hiç ayrılmadan, memleketi için hizmet isteyen belediye başkanlarını çok seviyoruz. Bizden bir şey istediklerinde, biz yapmak zorunda kalıyoruz. İlçelerimize de geldiğimizde başımız dik oluyor. Gençlerimize ne yapsak azdır dediğimiz, 2002 yılında Çanakkale’de 13 yıl önce temel atılmıştı. Temelini bulamadan tam olimpik yüzme havuzu inşa ettik. Böylece Çanakkale’de binlerce lisanslı sporcumuz oldu. Çanakkale’de Biga’dan merkeze Gelibolu’ya her ilçemize yüzme havuzunu önemsiyoruz. Deniz kenti olarak evlatlarımızın nice milli sporcular olacağını düşünüyoruz. 180 gün sonra kazasız belasız, gençlerimizi burada havuzla buluşturarak nice sporcular yetiştireceğiz. Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Biga’ya hayırlı uğurlu olsun.

Biga Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Haberi
Biga Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Haberi

Biga’ya yaptığımız yatırımlarda yeter mi kısmında, bugün Gümüşçay’da doğalgazı kullanıyorsak, Karabiga’da doğalgaz onayı çıktıysa ve Biga’da daha birçok temel atacaksak yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisiyse, Biga için hiçbir şey yetmez. Sonuna kadar Başkanımız Bülent Erdoğan’ın yaptığı her çalışmada, ben ve Bülent Turan ile birlikte Biga’ya durmak yok yola devam diyeceğiz.’’

‘’Biga Belediyesi Adapark Projesi’’

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ‘’Hamdibey Mahallesi’nin Kocabaş çayına paralel olarak bulunan 26 bin metre karelik alanda Adapark projesi inşa edilecek. Büyük bir alanı dönemimiz zamanında kamulaştırma çalışmaları yapılarak belediyemize kazandırıldı. Adapark içerisinde halı saha, basketbol sahası ve tenis kortu, yaş grubuna göre iki tane çocuk parkı, kondisyon parkı, sosyal tesis, yürüyüş yolları, kamelyalı dinlenme alanlarıyla Hamdibey mahallemizin rahat nefes alacağı bir park olacak.

‘’Millet Bahçesinin Temelini de Yakın Zamanda Birlikte Atacağız’’

Adapark projesi Spor Toto Spor Bakanlığı, Ak Parti Grup Başkan Vekili milletvekili Bülent Turan ve milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun destekleriyle ihaleye çıkılmadan, belediye imkânlarımızla hayata geçirilecek. Belediyemizdeki ilgili müdürlerimize, belediye personellerine teşekkür ediyorum.

Biga Belediyesi Adapark Projesi Haberi

Sakarya Mahallesinde de Hacımadan ve Avcılar köprüsünün arasında bulunan 20 bin metre kare alanın kamulaştırmasını tamamladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın öncülüğünde, Millet Bahçemizin de projesi hazırlanıyor. Yakın bir zamanda temel atma töreni için bir araya geleceğiz.’’

Törenlere, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Hikmet Keskiner ve Sıtkı Keçeci, Belediye Meclis üyeleri, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, AK Parti Biga İlçe Başkanı Hasan Sepici, MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Biga İlçe Emniyet Müdürü Şafak Özkan, STK başkan ve temsilcileri, Mahalle muhtarları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Biga Belediyesi Adapark Projesi Haberi
Biga Belediyesi Adapark Projesi Haberi

 



Belediye 18.09.2020 21:05:00 0
  • Cuma 20.2 ° / 10.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.3 ° / 11 ° Güneşli
  • Pazar 17.2 ° / 7.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00